torsdag 29. desember 2016

Mette Eike Neerlin: Hest, hest, tiger, tiger


Hovudpersonen i boka heiter Honey, og bur saman med mora og ei utviklingshemma storesøster. Livet til Honey er i stor grad styrt av storesøstera sitt handikap, og ho er vant til å gjere mykje heime. Blant anna er det ho som plar lage middag når ho kjem heim frå skulen. Faren til Honey er også eit kapittel for seg, og gjer ikkje livet hennar så mykje enklare.

Det store problemet til Honey er at ho ikkje alltid klarar å seie sanninga. Ho diktar opp svar på ståande fot, og gir ofte det svaret ho trur spørsmålsstillaren vil ha. Dermed hamnar ho stadig i situasjonar ho ikkje hadde planlagt, og vert blant anna kjent med ein herr Marcel på denne måten. Den eldre, sjuke mannen vert ein god ven, og livet skiftar retning. Ho vert også med på eit kurs i kinesisk, sjølvsagt utan å eigentleg ville det…

Honey har ein tøff kvardag, og det er mange såre situasjonar og hendingar i boka. Likevel er det ikkje ei trist bok. Forfattaren skaper ein nærleik og humoristisk varme rundt hovudpersonen, og eg som lesar blir glad i både henne og menneska ho har rundt seg. Ut av ein vanskeleg situasjon klarer altså forfattaren å skape ei ekte feel-good-forteljing!

Denne boka bør lesast!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar