fredag 25. mai 2012

Brentball

Det begynner nesten å bli tradisjon å gå ut og spele ballspel om fredag... (Viss to gongar på rad kan kallast tradisjon?) Det var i alle fall så fint vér i dag, at det var umogleg å ikkje gå ut siste timen.


I dag spelte vi brentball. Dette er ein leik/spel som eg kjenner ganske godt. Vi pleidde nemleg å spele det temmeleg ofte heime i Balestrand då eg var liten! Eg vert alltid litt nostalgisk når det kjem til det brentball, på grunn av minnene frå barndommen...

I dag spelte vi etter om lag dei same reglane som eg er van med. Innelaget kastar/slår ballen ut, og spring til den første rockeringen av i alt seks. Ringane ligg som ein stor sirkel, og ein er nødt til å vere innom alle ringane.


Utelaget må få tak i ballen så raskt som råd er, og hive den tilbake til ein utvalgt på laget som skal "brenne" den. Dette gjer dei ved å slå den nedi ein rockering og rope "BRENT!"


Viss ballen vert brent medan ein innespelar er på veg frå ein rockering til ein annan, skiftar inne og utelaget plass.

Poenget er å klare å springe innom alle rockeringane og tilbake til start. Då får laget 1 poeng. Klarar ein heile runden på sitt eige kast, får laget 2 poeng.


Brentball er eit kjekt spel. Einaste negative var at det var så varmt at det nesten var ubehageleg å skulle vere aktiv... Men dei fleste elevane var engasjerte, og gjekk varme og sikkert sveitte til bussane.

No er det langhelg! Endeleg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar