torsdag 22. desember 2016

Asbjørn Rydland: Galderstjerna

Dette er den første boka i ein ny fantasy-serie frå Asbjørn Rydland. Dei som har leste serien om Drakeguten, veit at Rydland meistrar å skrive spenningsbøker med både magi og driv. Dette er også tilfelle med den nye serien Vegandi.

Eirik har akkurat flytta ut frå byen, og blir saman med venene Khalid og Maria dradd inn i ei spennande og farleg parallell verd. Dataspelet Reborn, som dei tre venene spelar, vert vegen inn i eit ukjent landskap, prega av magi og kampen mellom ulike krefter. Problemet er berre at det er ikkje heilt lett å vite kven som er gode og kven som er vonde. Den nye verda har også heilt andre reglar enn vår verd. Fienden manipulerer både menneske og natur, men Eirik finn raskt ut korleis han kan gjere det same.

Boka har ein del rolege parti, der vi vert kjent med landskapet og ideen bak historia, og fleire parti der farten aukar og vi vert dregne inn i dramatiske kampar - ofte på liv og død.

Eg likar historia og ideen bak boka godt, og gler meg til å lese fortsetjinga. Det einaste minuset, som er ganske stort, er alle bannorda som er spreidde utover boka. Dette er unødvendig støy i ei elles god bok. Slike språklege bommertar gjer det vanskeleg for oss norsklærarar, som skal lære ungdomane god språkskikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar