onsdag 22. februar 2017

Ragnar Hovland: Om noko skulle skje

Reiner og Ingrid får ein sommar og ein haust saman, før Ingrid vert sjuk og døyr. Reiner si verd rasar saman, og han har ikkje lyst til å leve lenger sjølv.

Då vert han kjent med ein gut som heiter Percy, og ein mystisk mann som kallar seg sjølv for Kapteinen. Kapteinen hevdar han veit vegen inn til verda bakanfor døden, og saman reiser dei inn i dette merkelege landet. Plutseleg finn Reiner seg sjølv i eit grått og trist landskap, på leiting etter Ingrid. Dei kjem ut for mange merkelege hendingar og prøver, og forfattaren får godt fram den litt grå og triste stemninga som herskar i landet bak døden.

Så er spørsmålet om Reiner finn Ingrid, og om det er mogleg å få henne med seg heim att. Undervegs får vi små glimt tilbake til då dei to møttes og korleis kjærleiken batt dei stadig sterkare saman.

Ragnar Hovland har skrive ei svært original forteljing, og historia opnar for mange ulike tolkningar. Forteljinga er stemningsfull og trist. Eg reagerte på dei hyppige henvisningane til brennevin - det passa ikkje heilt inn i ein ungdomsroman. Når historia var ferdiglest, og eg tolka den i heilskap, ser eg likevel at dette kan ha ein funksjon i forteljinga.

Boka passar for stødige lesarar, og aller helst for ungdom som klarar å tolke tekst. Historia er absolutt verdt å få med seg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar