søndag 5. februar 2017

Sigbjørn Mostue: Når historien slutter

Dette er den tredje og siste boka i trilogien "I morgen er alt mørkt". Tema for bokserien er eit framtidig samfunnssamanbrot på grunn av ein pandemi.

I den første boka var det Brage som hadde synsvinkelen, og i den andre Marlen. I denne tredje og siste boka i serien skiftar synsvinkelen mellom Brage, Marlen og Oliver, og på den måten kan forfattaren fortelle fleire parallelle historier som han til slutt knyter saman.

Forsvaret har oppretta ei sikker sone i Oslo, og Brage og Marlen får sjansen til å bu der. Det store problemet er tilgangen til mat, og desperasjonen sprer om seg. Samtidig samlar det seg "streifarar" (menneske som har vore sjuke og mista vitet) seg utanfor murane, og stadig fleire av dei som endå ikkje er smitta ynskjer å komme inn og få beskyttelse av forsvaret. Ikkje alle får lov å komme inn.

Denne forteljinga er like intens og nervepirrande som dei to første bøkene i serien, og den er slett ikkje så lett å leggje frå seg. Tittelen på boka varslar ei katastrofe. Dette er ein dystopi, og lever til fulle opp til sjangeren. Likevel er der heldigvis også glimt av både glede, kjærleik og håp, og avslutninga rundar godt av denne spennande serien.

Dei to første bøkene har fått mange positive tilbakemeldingar frå ungdomane som har lest dei, og eg ser ingen grunn til at denne siste boka skal få noko dårlegare omtale!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar