lørdag 22. juni 2013

Våren - ei oppsummering

Våren kom seint til Sand skule i år. Dette bildet tok eg 3. mai:


Likevel. Til slutt dukka sola opp! Først inne i 2. etasje, der elevane på barneskulen har laga dette flotte veggteppet med inspirasjon frå Edvard Munch sitt maleri "Solen": 


Og så vart det vår ute også. Nye leikeapparat har blitt bygd, og det er blitt sett ut fleire nye benkar. Kanskje det siste til størst glede for ungdommane, som ikkje går av vegen for å sveitte litt for komforten... Og sidan dei ikkje hadde lov, måtte dei bere den tilbake også:


Også i år deltok vi i Tinestafetten, og tradisjonen tru (i alle fall andre året på rad...) var det A-klassen som kryssa mållinja først. Her står dei klare til å springe, lukkeleg uvitande om kven som får juble til slutt:


Elevane vil veldig gjerne ut og jobbe når sola skin og gradene er tosifra og vel så det. All erfaring tilseier at effektiviteten synk omvendt proporsjonalt med solstrålar som treff huda, så elevane får som regel nedslåande svar på spørsmål om å gå ut... Men av og til er det greit å kunne innfri slike forventingar også, og heller senke forventningsnivået for restultata nokre hakk. Her sit dei og jobbar med forteljingar:


Benkane kan brukast til andre ting enn stilskriving også. For eksempel iseting nest siste skuledagen:


Så er vi om lag ved vegs ende med skuleåret, heile gjengen er samla i gymsalen til avslutning og elevane mine har endeleg stige nok i "gradene" til å få sitje med ryggen mot ribbeveggen...


Oppsummering av året, ein bildekavalkade på klasserommet, var noko av de siste dei fekk med seg. Eg sette på random speling av U2-låtar i bakgrunnen, og spelaren starta like godt med "Miss Sarajevo", ein heller roleg sang der også Luciano Pavarotti bidreg med ein lengre passasje... Godt å kunne gje med elevane litt høgare kultur enn Justin Bieber på veg ut i sommaren!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar