mandag 14. november 2016

Veronika Erstad: Kattejenta

Det er ikkje alltid at dette med vennskap er like enkelt. Særleg ikkje viss ein er svært ulike, og har ulike ynskjer for fellesskapet.

Denne fine bildeboka tek for seg dette emnet på ein måte som eg trur kan vere forståeleg også for dei yngste skuleborna. Hovudpersonen Ruth er nemleg ei kattejente; Ho trivst veldig godt aleine, og vil helst drive på med sine eigne ting. Ho har éin venn, Kristin, og Kristin er ei hundejente... Ho har mange søsken, er vant til å ha mange rundt seg og vil gjerne leike med Ruth heile tida!

Ruth har lagt ein plan for juleferien, og ho og katten skal drive med prosjektet aleine. Men så bestemmer foreldra at dei skal reise til Lanzarote, og plutseleg krasjlandar planane. Kva skal Ruth gjere då? Og kva skal ho gjere med Kristin som gjerne vil komme på besøk?

Boka er fint illustrert, og er eit godt utgangspunkt for samtale om ulike personlegdomar, ulike ynskjer og ulike måtar å tenkje vennskap på. Kanskje kan lesaren få ei a-ha-oppleving; Det er ikkje sikkert at alle tenkjer heilt likt som meg!?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar